Autumn Yang Orgasmik Datang Lagi

10.23.2009

Kepada sesiapa yang nak tahu,sekarang kami di Jepun baru nak masuk musim Autumn atau dalam bahasa melayunya musim luruh. Ia adalah musim paling yang ditunggu-tunggu kerana musim luruh adalah musim yang paling cantik (pendapat peribadi). Bermaksud,waktu inilah permandangan bertukar cantik dengan suhu optimum sejuk,memang perfect untuk melakukan aktiviti luar dan dalam (ehem!).

Waktu ini pokok-pokok bertukar warna dari hijau kepada kuning,merah dan oren,lalu terhasilkan tona warna yang menakjubkan. Waktu kemuncak apabila daun-daun merah (atau lebih dikenali sebagai 'momiji') gugur dari ranting. Dan,permukaan bumi bertukar menjadi kuning kemerah-merahan. Oh,bayangkanlah 'seni' yang terhasil. Mampu buat kau tak sedar yang kau sedang ternganga luas melihat keindahan itu. HEBAT!!

Aku tak nak explain banyak. Lihat saja koleksi Autumn aku tahun-tahun lepas di bawah.

Tahun ini aku mengharap lebih banyak gambar-gambar berkualiti. Tambahan pula dengan kamera baru pula. Cuma aku takut,aku lebih banyak menghabiskan kapasiti memori kad dengan mengambil HD video dari Kiss X3 baru aku (antara sebab aku beli baru). Oh,HD video sangat mengujakan.

OFF.

10 RESPONSES>>:

y0Ngu falcon said...

ya!! amat cantik!! :D

dartdadada said...

musim gugur la pulak...musim luruh kot haha

Diloz said...

wikipedia cakap sama.
no big deal lah "kot".

Dammit said...

Antara banyak-banyak entri ko dulu, aku paling suka entri photoshoot kawan ko dengan kimono tu. smart. Color kekuningan tu mmg bagi impact dekat gambar.

AkuKopiKauSiapa? said...

HD video! sangat mengujakan.. apa lagi..short film la lepas nih.ahaha

Weed and Bandages said...

kimono dan tudung. hehe

1ldk said...

aahh..orgasmik sungguh..

malaysia pun boleh tahan juge..*daun kering!

jon hafkian said...

autumn....musim sebelum bersembunyi dibawah duvet tebal....hahaha.i like it!

Liyana Safra Zaabar said...

sape tat gul in kimono? awek ke?

Diloz said...

Dammit,
betul sangat lah tu.sebab itu aku suka autumn!
=P

Akukopi,
aku ingat nak buat short filem juga macam kau buat,idea ada tapi pelakon dan set tak ada.
masa pun macam tak ada.
=P

faizal,
haha.daun kering pun boleh tahan cantik jugak dowh!
=P

jon,
dan juga sebelum musim malas pergi kelas.
haha.

liyana,
aah..awek angkat.haha.
dia senpai.dah balik msia dah.
=P

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)