Random Hari 200/365

10.17.2009

Sejujurnya,untuk tahun ini baru hari ini aku rasa bersyukur dengan apa yang aku ada. Tak tahu kenapa. Tak tahulah bersyukur tara mana. Tapi perasaan itu ada. Aku lega. Plus, kita tak perlukan sesuatu yang extraordinary untuk rasa bersyukur. Walau hanya nasi dengan telur dan cencalok, ia boleh jadi dinnerset yang istimewa.

What are you most grateful for?
I am grateful for the power in listening. Jadi aku perlu memilih dalam rhythm yang aku dengar setiap hari. Bukan flat.

OFF.

4 RESPONSES>>:

emma songall said...

oh.
xtau kenapa minggu nie mengidam gila kat cencaluk.
aishhh!

y0Ngu falcon said...

x penah rajin nak kire hari ni hari ke berape dalam taon ni... ho2.. rajin btol!!

[e][y][n][a] said...

sgt setuju..tu lah gak nye hikmah ble kte slalu rase grateful kan..'perasaan tak-penah-cukup' atau 'tak-penah-puas' itu insyaAllah bkn amalan kita..

Islam sukakan yang sederhana
=D

Diloz said...

emma,
aku bawa balik sebotol je cencalok dari msia.
=(

yongu,
aku check kat flickr.
ada orang yang rajin kira.
tak kuasa aku nak kira.
haha.

eyna,
masih ada orang yang tak faham.
tumpang sedih.
=(

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)