wedding azraff suraya

11.14.2009

Tengah edit-edit gambar outdoor photoshoot Azraff dan Suraya tiba-tiba aku sedar,dah genap 2 tahun sejak aku beli DSLR aku yang pertama (Canon 300D). Sungguh cepat masa berlalu. Dan banyak juga yang aku pelajari dalam masa 2 tahun tu khususnya dalam seni 'tembak-menembak' ni (walaupun aku agak segan untuk melabelkan 'seni' dalam apa yang aku buat selama 2 tahun ini). Bukan nak cakap aku sekarang hebat tahap professional,tapi secara peribadi aku rasa aku banyak improve. Cewwah!

Dan yang terbaru,aku dapat juga capai untuk shoot wedding (walaupun tak ada target untuk capai pun). Baru satu wedding je pun. Aku harap banyak lagi akan datang selepas ini. Dengan itu secara rasminya tawaran dibuka untuk sesiapa nak aku jadi wedding photografer dia orang. Tapi tak terhad untuk majlis kawin saja. Tak kira la selagi aku mampu berkhidmat. Tapi kena faham lah kan,aku sekarang masih lagi belajar di Jepun ni. Jadi,tawaran itu dikira tak valid untuk couple dari Malaysia atau luar dari Jepun (kalau ada). Kecuali,sanggup bayar tiket kapal terbang aku pergi dan balik. Ah,tak payah. Bazir duit je. lol.

Tengah cari model untuk asah bakat. Siapa mau?!

16 RESPONSES>>:

~thirasaufee~ said...

aku nak :p (masuk kamera kau je la ) haha

yong said...

SANGAT CANTIK BRO!
boleh gambatte lagi kan.mana tahu jadi macam saiful nang.gud job.

epulupe said...

mau!

[ko xckp model kne kt jpon jugak]

hahaha

Cieri said...

aku suke r gambar y `dont disturb tu` hoho~
karang kalau aku kawen ngan jepun blh r cop ko jadi photographer kan?
hahahaha
berangan lebey aku ni

y0Ngu falcon said...

do not disturd. LOL!! terbaik ah sume gambar!! :D

Liyana Safra Zaabar said...

nice pics, tp nk jadi wedding photographer kena banyak tampilkan ur own originality, cm obviously kite nampak org tkleh challenge lagi candid syndrome, wedding photographer dah bersepah, kene cr ur quality la kan :p good luck!

p.s: jom photo hunting ngan sanbongigirls bfore kami grad...hahaha

Diloz said...

Epul,
Meh la sini kalau da kaye sgt.
Jangan sampai aku turun Aussie.
klu aku turun habis kau aku 'kerja' kan.
haha.

Cieri,
Boleh.
Tak ada hal punya.
=P

Yongu,
Tengkiyu lah yongu.
=P

Liyana,
Betul.Setiap yang baru nak masuk dalam wedding photography ni mesti ada influence sendiri. Mula-mula ikut orang. Bila dah kukuh baru boleh move on sikit-sikit.Originaliti tu agak susah nak cari.Even pro pun masih belum dapat originaliti.Tak kira wedding,apa2 cabang pun sama. Mesti kau pun setuju en? Well, we'll work on that.Tengok sejauh mana boleh sampai.

Photohunting dengan Sanbongigirls?!
Jom! Tapi Nagoya jauh lah. Kalau turun Tokyo bagitahu la eh. Kita set timing.
=(

nazrul said...

aku nak jadi model part time taknak sepenuh mase

Dammit said...

nice! Nak cari originaliti memang susah, sebab mungkin terikut2 photographer yang dah bagi influence tu. Slow2 lah. Kalau ko sanggup bayar tiket kapal terbang pergi balik, aku nak jadi model ah. haha. apepun goodluck!

suraya said...

awesome!!
sape berminat book cepat2...hahhah

[e][y][n][a] said...

sgt sukee okeh!suraya musti lagi sukee hahaha

fecca said...

serius... gmbr neh lawa...
kak ya pn sweet~~

huhuhuhu~

SUXX said...

cantik editing dan lokasi. cara tangkap pun bagus. puji ikhlas.

jojie Oh! said...

huhuh ingat nk suh ko amik gmbar aku kawen lame lg.. hahahha tp cantik la gambar ni =) ske.. hikhik couple ni pon cam sweet jer.. huhu

Diloz said...

hehe.mekaceeehh.
=P

misz ija~ said...

nak jd model!!!
model kat canon je~:(

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)