Aku Ke MUSE Tempoh Hari

1.28.2010

Nak dijadikan cerita, itu hari aku saja jalan-jalan kat town tempat aku belajar ini. Tiba-tiba aku tengok ramai berkerumun kat satu tempat ini. Semua berpakaian serba gelap dengan boot potongan tinggi, baju ketat seluar sendat dan membawa rakan-rakan sambil bersembang lebat dalam perjalanan. Sangkaan pertama aku sudah tentu ritual penyembelihan kambing hitam dan pesta berbogel mengelilingi unggun api ala blekmetel. Tapi mungkin aku silap.

Dengan semangat inkuri yang tinggi, aku senyap-senyap ikut mereka dari belakang. Menyelinap dari pokok demi pokok. Tembok demi tembok. Bimbang misi aku kantol. Lebih teruk, ditangkap lalu aku digantikan dengan kambing hitam. Sehingga sampai ke suatu tempat, ramai mengeluarkan device canggih sebesar kotak ding-dang lalu memicit-micit ke arah sebuah papan tanda yang menunjukkan 3 kepala. Mungkin kepala dewa-dewa yang mereka puja. Ok, aku tak reti nak merepek apa lagi. Tengok gambar saja sudah. Haha.

MUSE : Resistance Tour Japan 2010 di Nippon Budokan, Tokyo. Buat aku mimpi mereka selama seminggu tahu tak? Tak tahu nak gambarkan perasaan. Untuk set-list lagu-lagu yang mereka bawa, klik link ini.

Kepada yang akan ke Singapura nanti, selamat maju jaya!

9 RESPONSES>>:

dartdadada said...

natsukashi....:) mmg diorang nya live gempak kan.

suehanna said...

wuhuu. sorang tgk green day, sorg tgk muse. nice la korang :D

Dammit said...

Selamat maju jaya? haha. aku dapat bayangkan. Lagi-lagi time lagu-lagu hit diorang. boleh terangkat bulu roma. Bajet lari ah nak tgk muse singapore. Gambar ko tangkap smart n sharp. slr ke G9?

biskott said...

whoaaa bestnyaaa!

yOnnA said...

cool lah bro!! :)

Diloz said...

Dart,
Paling gempak dalam dunia.
banyak kali menang best live act.

Sue,
boleh saya tahu,siapakan lagi seorang itu?
=P

Dammit,
Dia orang kalau buat lagu satu chorf pun boleh jadi sedap.Aku tangkap pakai G9.takut bawak masuk kamera besar-besar.obvious sangat.
hehe.

suehanna said...

sudah gaharu cendana pula. ahahaha. dammit :p

Dammit said...

A'ah, siapa lagi seorang tu? hahaha cis!

Diloz said...

suehanna,
oh.haha.lambat pickup skit.
=P

Dammit,
hoi,banyak amik gambar Billy Joe ke?
=P

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)