Koleksi Gambar iPhone 1

2.05.2010

perfect4/365 Addicted to World Waron fixie



Semua gambar diambil menggunakan iphone 3Gs. Ada edit semestinya. Aku memang suka edit gambar. Saja aku nak cakap aku edit sebab ada orang memang tak boleh tengok orang edit gambar. Dia orang cakap edit gambar ni tipulah,tak natural-lah dan macam-macam. Tak apa, itu cerita lain. Untuk pengguna iphone, aku guna PS Mobile, EziSnap Z, 10x Camera Tools dan Retro Camera. Boleh google sendiri.

Ok, tak dinafikan kualiti camera phone sedikit kurengg. Tapi bagi aku, selagi mana ia mampu capture benda-benda menarik di sekeliling kita, ia boleh dimanfaatkan (selagi mana kau tak tangkap gambar bawah skirt orang la kan?). Apatah lagi tempat-tempat dimana kau tak boleh bawak masuk kamera,contohnya konsert/museum atau mungkin di dalam kelas. Seronoknya camera phone ni kau boleh ambil gambar potrait tanpa orang itu sedar kau sedang ambil gambar mereka. Alah, buat-buat kau sedang main game ke twitter ke, kau senyum sorang-sorang, snap! Hasilnya amat comel.

Ini adalah koleksi pertama sejak sebulan lebih aku menggunakan iphone. Koleksi akan datang pasti ada. Mungkin video dan aplikasi lain-lain. Gambar lain aku upload di Flickr. Oh ya, aku rajin post gambar melalui twitter. Kalau nak gambar live, bolehlah follow aku. JOM! Alah, tapi bukan best sangat pun. =P

Flickr

6 RESPONSES>>:

papillon putih said...

hi there. these are interesting photo snaps. nanti 10 tahun dari sekarang boleh lihat semula untuk rasa nostalgia. cheers! :)

Diloz said...

aah.
that one of the reason why I took pictures.
=)

Uena said...

national geographic magazine!!

jon hafkian said...

jahat! snap gamba org time die x perasan. eh, mcm biasa buat plak. hehehe.....

Dammit said...

eh lawa jugak gambar2 dari iphone+edit ko ni. Aku rasa ko tak edit berlebihan pun. Cantik. Oh aku aku perasan satu benda kat gambar2 ko, sharpness.

syencho said...

hey...
nice photos..just found ur blog randomly...me an iphone user jugak...ada sugestion app utk fisheye efex x?

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)