Salji Ini Makan Tulang

2.02.2010

Lagu tema entry ini.

Aaaaakhirnya. Bumi aku memutih juga. Salji turun lagi. Memang ada satu perasaan yang resah dan kecewa bila kau rasa kesejukkannya, tapi tak nampak saljinya. Harapan kami di sini semua menjadi tipis apabila dua minggu kebelakangan ini langit sentiasa biru dan matahari tersenyum sinis tanda memerli kami. Memang rasa nak lempang.

Well, alam ini unik. Tiada jadual tetap bagi peredaran awan dan angin dan segala isinya. Apa yang kita mampu lakukan adalah, duduk diam melihat komunikasi antara matahari, bulan, bintang, awan, segalanya dan meneliti bunyi desingan bumi beredar. Graviti yang menurunkan segalanya. Cahaya yang membias lagi mencantikkan. Haba yang mencairkannya.

Pasti, semua dibawah satu kuasa.

7 RESPONSES>>:

Liyana Safra Zaabar said...

emo seh..:)

suraya said...

ナイス~(thumbs up)

yOnnA said...

saya sangat2 admire dgn ur pics,bro! cun!

Diloz said...

Liyana,
emosi terlebih.
banyak jugak benda yang nak diluahkan sebenarnya.
haha.

suraya,
hehe.apa yang yang nice nya kak su?
eh,tukar blog eh?

yonna,
mekaseh banyak2.
itu aku kira sebagai support la ye.
=)

suraya said...

heh, nmpknye begitu lah~

Syuhada said...

Entri paling disukai. Wah ayat pun best. HAHA. Bila habis study?

h a r i z, H said...

kt tmpat aku jarang turun salji. drive 20 minit, tiap2 tahun salji tebal selalu 0.5 meter. tapi aku x pernah pegi pun. LOL sebab selalu time salji turun, aku duk merata dunia. tahun lepas kt istanbul dan macedonia, tahun ni kt syria. tapi, aku x suka salji! syok tengok dari dalam tingkap bilik/kereta. tapi, bile travel, takkan nak duk dalam bilik je. dah la banyak tempat tutup sebab salji. so, salji banyak -ve dari +ve pada aku. :(

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)