Shibuya Shots

2.26.2010

Habiskan satu hari bersama Saiful Nang di Shibuya untuk sesi 'Travel dan Portrait Photography Workshop'. Bagi aku Shibuya tempat yang menarik untuk candid gambar. Sangat menggambarkan wajah sebenar Jepun dan suasana Tokyo secara umumnya. Sudah berkali-kali aku berkunjung ke sini, tetapi setiap kali kunjungan akan mendatangkan idea baru, impressi baru. Aku suka kerana itu. Kerana kau tak akan bosan melihat manusia seolah-olah mengalir. Begitulah mengalirnya beribu-ribu harapan warga Tokyo.

BLOGGING OFF.

5 RESPONSES>>:

Enigma said...

Dilloz nak tanye sket, gamba2 ni guna kamera apa?

Dan Canon EOS D500 best x? saje tanya, klu x tau x pelah.

Diloz said...

semua gambar diambil guna Canon 500D (Kiss X3).
So far,500D amat memuaskan.Handling,grip,control dan kualiti semua aku rasa bagus.Tambahan pula kalau dah biasa dengan kamera kita,senang nak ambil gambar yang teknikal.

Mas Mohd Yunus said...

helo dilloz. woh, ghupenya ko join woksop SN tu ye? seronok nya. ala ketepikan je apa ckp2 orang tu. orang kata (dalam bahasa kasar) kalau nak jadi yg terbaik, kena la bercampur dengan orang yang terbaik juga. yang penting ilmu tu.

apa jalan pun (anyway), aku cemburu tgk gambar2 ni. lagi cemburu bila ianya berada di negara Jepun. Hmm.. sabar mas, sabar ! usaha! usaha!

*sekadar memotivasikan diri sendiri.

erolnukman said...

ni hasil wokshop ke?
perhh..mantap!! jeles aku...bila la agak nya nak bguru ng SN..

Diloz said...

Mas,
Yeah,come on Mas!
berusaha!
=P

Erol,
hasil workshop la kot.
lol.
kebetulan SN datang sini.
tak semestinya perlu nak berguru dengan Sn pun.
ramai lagi yang mantap di Msia.
=)

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)