Lagi cakap lagi laju

6.25.2010

breaking up the day
Hari-hari aku merungut "Cepatnya masa berlalu, cepatnya masa berlalu". Lagi banyak aku merungut, lagi cepat dia berlalu. Jadi aku rasa, aku perlu berhenti fikir tentang itu, cuba untuk fikir benda-benda yang lebih seronok. Yang tak seronoknya, recently aku kurang benda seronok untuk difikirkan.

Aku ada perasaan yang ada 'benda' selama ini guide aku dan lindungi aku supaya sentiasa bernasib baik untuk hidup berjalan dengan lancar walaupun sekeliling aku banyak benda yang tak kena. Tapi tak kena pada aku. Dari kecik sampai sekarang. Macam spirit or angel atau lebih kurang. Kadang-kadang buat aku tak tahu nak bersyukur macam mana. Ada sesiapa pernah berperasaan macam tu tak? Aku harap bukan aku seorang je.

人生の話になっちゃったけど。。
OFF.



5 RESPONSES>>:

si buta warna said...

bkn ke mmg ada malaikat kiri kanan dan juga Allah sentiasa melihat.

Anonymous said...

itu semua disebabkan ketetapan Allah..
apa yang terjadi semua telah ditetapkan Allah..
Allah hanya mahu menguji sama ada kita berusaha atau pun tidak untuk mendapatkan sesuatu..

-itu hanya pendapat saya..:))-

Diloz said...

aku faham benda itu semua.
jangan ambil serious sangat.
banyak beza antara kepercayaan dan perasaan.

wd.bandages said...

ada.


banyak beza antara kepercayaan dan perasaan.---> sokong

jon hafkian said...

aku pernah rasa....dari kecik sampai besar.cuma sampai satu masa,aku tiba-tiba kehilangan rasa tu.

errr...tp bkn la ak rs spirit atau seangkatan dgn nya. lebih kpd luck. buatlah apa je.x pyh berusaha lgsg. kompem dpt. how?

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)