Enoshima - Second Visit

7.13.2010

商店街 shotengai enoshima

Enoshima. Kali kedua aku ke sini since Enoshima-Winter Walk yang lalu. Dulu aku pergi dengan hanya bawa kamera P&S (point adn shoot) biasa. Kali ini aku datang dengan toy baru. Kiss X4 atau 550D. Kali pertama beraksi. Datang pun plan last minute. Gila-gila punya last minute. Dan penat duduk depan PC, juga lari sekejap dari masalah emosi. Tapi bagusnya, bila berlakunya kekacauan emosi banyak pula idea. Kalau tulis lagu confirm hit.

fishing yatchyatchcave enoshimaおいしいかに味そう汁lens masuk habukenoshima lovepanorama enoshimacliffspek couple

Kunjungan kali ini berbeza dari dulu. Dulu aku datang dengan Doink. Kali ini datang dengan Apek. Dulu datang naik kereta, kali ini naik train. Rasa macam pengalaman baru. Tapi malangnya, kali ini cuaca tak menarik. Mendung bercampur hujan. Tak dapat permandangan Gunung Fuji, dan bot-bot tidak keluar belayar. Bila dah hujan, orang pun tak ramailah kan. Apa-apa pun, aku agak berpuas hati dengan prestasi kamera baru. Aku kerap ambil video sebenarnya. Lepas aku edit, aku publish. Orait?

Seperti biasa, gambar lain kat Flickr. Gambar aku cam-whore dengan kamera baru ada juga terselit. Enjoice.

p/s: Hari sebelum itu aku ke Ebisu. Will blog about it later.
#TDCC/Undercover Martyn

9 RESPONSES>>:

W. Hidney said...

macam biasa, gambar crisp. gigit jari weh aku tengok!

nak mintak tips outdoor shoot

Diloz said...

thanks dude.appreciate that.
=)

untuk outdoor shoot,aku rasa tak banyak masalah.tambah kalau available light condition sangat cerah/daylight.kalau malam,pakai iso tinggi.400 keatas.

mungkin maksud kau untuk trip jauh sambil ambil gambar.aku cadangkan,kau bawa satu lens yang focal-range besar.eg;lens 18-200mm atau 17-50mm,spare batteries and space memory-card yang besar.u won't need a speedlite.

kalau ada soalan lagi,don't hesitate untuk tanya ok?

=)

[x]RaiRa87[x] said...

isk.LAWA GILE GAMBA2 TU!! haihhhhhh

iYda Juhar said...

walaubagaimanapon gambo yang first tuh jugak yang paling ai suke.

ape ke 'street' tuh namanye? bersih sangat. lawa.

uhuhuh

emptyheart said...

welcome..and thnks also for dropping by my blog. I like all your pictures very much!

W. Hidney said...

thanks. lepas fikir2 balik, actually aku nak tanya, macamana nak hasilkan pic yang crisp kat depan dan blur2 kat belakang. org kat kedai gambar kata adjust aperture. tak jadi pon masa aku try...

p/s: aku dah beli dslr baru

Diloz said...

betul apa yang taukeh kedai kamera tu cakap.

adjust aperture atau F-number.cuba pakai F-number paling kecik (technically means,aperture besar).

kalau nak detail,email aku.atau ym:diloz_iloztopoz

kau beli camera apa?

W. Hidney said...

the cili padi, OLYMPUS E-420 ngehehehe

Diloz said...

nice!
=)

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)