summer datang lagi.

7.20.2010

seeing starsCast-Away

Gambar piknik tempoh hari. Summer terakhir aku di Jepun. Panas dia lain macam. Memang sengaja tak nak kasi aku buat kenangan indah dengan mereka. Walau apa-apa pun, aku tetap suka summer. Lebih ngam-ho dari season-season lain. Winter apatah lagi. Salji? Indah khabar dari rupa. Panas buat aku lebih dapat control diri. Buat aku lebih sensitif kepada keliling aku. Titisan peluh memang buat aku kelihatan seksi (yeah!). Selipar dan seluar pendek? Buat aku rindu Malaysia.

Makanan musim panas memang slurppp!

8 RESPONSES>>:

Fndy said...

summer = bikini. hehe. kat Malaysia summer sepanjang tahun. makin hari makin panas

Jimi & A Short Story About Dia said...

semua gambar ko cantik, since ko dah kata ini last summer di jepun, tak lama lagi balik mesia lah yer..

jon hafkian said...

meh sini balik m'sia.k g keje ari2 37 degree....huhuh.nasib baik aircond da ok.

yonna said...

bila baca tajuk kau "summer datang lagi" ni, buatkan aku menyebutnya dalam nada "tora datang lagi!"

hahaa
nice pictures.as always :)

Diloz said...

Fndy,
so far,belum jumpa bikini lagi.
tapi dalam to-do list aku summer ni.haha
=P

Jimi,
Iyup.balik msia for good.thanks for dropping by.
=)

Jon,
sini pun dah nak 37 dah.
tunggu masa rentung je.
haha.

Yonna,
memang macam tu pun tone aku tulis.
haha

W. Hidney said...

org barat berebut2 datang ke negara sebelah2 sini sebab nak feel panas summer sepanjang tahun. orang sini plak berebut2 nak ke negara sebelah sana sebab nak feel aircond semulajadi.

aku tak tahan duduk dalam aircond suhu 25 darjah lebih dari setengah jam. macamana agaknya kalau aku jadi ke US ujung tahun ni untuk krismas?

p/s: aku tengah apply visa US

ctek8 said...

ade gambar saya la. hahahahha *shy sekejap*

Diloz said...

haha.
memang dah tau akan masuk blog ni pun kan?

siapa suruh cantik sangat.

=P

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)