shibuya : i ♥ this city and the people.

8.17.2010

rush hour shibuyai just wanna go homewaiting for the green lightsomehow, i can tell that she's koreantokyo fixie

Lepas panjat gunung Fuji, balik ke Gunma aku demam 2-3 hari kebelakangan ini. Melepet di rumah. Alhamdulillah, dah sembuh. Cuma masih lagi selsema dan batuk-batuk 'manja' yang tak mau hilang lagi.

Sekarang, aku dah pandai tidur lambat, bangun lambat. Sejak bila tabiat kurang sihat ini menular pun aku tak tahu. Sebenarnya, memang aku pantang tidur lambat bangun lambat. Orang banyak tidur pun aku pantang. Aku faham perasaan bapak aku dulu suka perambat anak-anak dia yang tak bangun lagi walaupun dah matahari dah terpacak atas kepala. Sangat tak fresh.

Ok, bercakap tentang gambar-gambar di atas. Aku pun dah malas nak tulis pasal setiap kali trip aku pergi Shibuya ni.Aku agak entry pasal Shibuya ni sahaja dah berpuluh. Setiap kali pergi Tokyo, mesti singgah punya. Well, sebab kat sini memang sentiasa ada idea baru. Bawa balik gambar yang fresh setiap kali kunjungan.

Tempat ini sentiasa crowded siang malam, mostly with teenagers, salary-mans dan tiap kali aku rasa Japanese atmostphere yang berbeza. Mungkin setiap kali aku datang dengan diri aku yang berbeza. Emotionally.

Aku mampu spend one whole day just to watch people passing there. God, I'm gonna miss that opportunity when i get back to Malaysia, which is in a few months from now.

i ♥ this city damn much.

=(

8 RESPONSES>>:

Kelon Eric Bana said...

sebelum kau balik, aku cadang kau buat satu buku travelog Japan.

Diloz said...

aah,bagus betul idea tu.
aku sekarang sedang proses kumpul meterial lah kira.

=P

Amnie said...

Ikuta Toma~



Nnt bila dak kerja, kumpul duit byk2. Boleh makan angin di Jepun. Time tu, boleh kenang balik your memories masa study kat Jepun.

Sy akan melancong ke Jepun, someday I believe. But, I still have to wait for several years to reach that time sbb sy still study. :) Until that time, your blog la tmpt sy 'melancong'.
:D

Cik Ya-Alif-Nun said...

ALAN.....
uhuk..uhuk....batuk plak...

aku baru TERNAMPAK blog ko ni...
n aku baru TERFOLLOW hari ni...
haha...

just to wish...all the best in your final year study...n congratulation dah dapat kerja...
nanti aku kahwin boleh la jadi photographer....(bilanya aku nak kahwin ni)....huhu...

Anonymous said...

bro,so far kau punya feveret lens apa?

Diloz said...

Amnie,
yeah.make sure kena datang jepun.you will love this place as soon as you land.
tapi fulus kena betul-betul cukup.

=P

Yan,
thanks Yan,
bila kau nak kawin?
haha.tak apa,jodoh tak perlu terburu-buru.
=)

Tanpa Nama,

uih,agak susah nak jawab soalan ini.hmmm..

1) 50mm f1.8
2) 15mm fisheye
3) 17-50mm f2.8

selalunya berubah-ubah mengikut mood.
=P

Anonymous said...

lan,ko balek msia t,ko lepak ar kt puduraya lak. cam shibuya gk kowt..macam2 pesen orang jugak kot leh jadi bahan ko.hehhe!


-ulya-

Diloz said...

Ulya,
balik malaysia nanti nak concentrade kerja.

haha.thanks ulya for the idea.
=)

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)