Habis Kepanasan

9.20.2010

walk : the end of summertruck : the end of summerbeautiful mess : the end of summerlive high : the end of summer

Lately aku ada masalah tidur. Bagusnya, kebanyakkan masa tersebut aku lepaskan badan aku ke katil dan mula mengutip memori yang banyak aku tinggalkan dulunya .Tak semuanya yang gembira. Tak juga semua yang sakit. Lebih kepada asam garam hidup tipikal seorang awal 20-an yang baru nak UP. Tak ada benda yang complicated sangat pun. Tak bangga juga sikit pun.

Aku juga fikir pasal mati. Sedih kan bila fikir kita semua akan mati? Selepas semua benda yang kita usahakan selama hidup ini, kita akan pergi tinggal naif dan daif. Aku paranoid gila weh. Seolah-olah ada benda yang aku tak mampu selamatkan. Mungkin aku jauh dengan tuhan. Sekarang pun jarang aku luangkan masa untuk dia. Harap kau orang tak.

September pun sudah hampir ke penghujung. Jujurnya, aku sangat sunyi bulan ini. Aku akui lepas aku dan dia pisah, aku jadi hilang punca. Terasa lama. Walhal baru beberapa bulan lepas. Mungkin lebih senang kalau ada pengganti baru. Mudah untuk sebelah pihak, tapi sukar untuk pihak lagi satu untuk terima. Dan apa kesudahannya itu yang aku tak mahu tahu. Lebih baik berhenti. Dia, aku rasa dia lalui benda yang sama. Zaman sukar. Hingga tak terluah. Never meant to offend her. Namun sehingga sekarang, aku masih yakin aku buat keputusan yang matang.

Ini post summer aku yang terakhir dari Jepun. Tak ada dah lepas ini. Kemungkinan besar, semua dari Malaysia. Dah tak boleh nak merasa yogurt kegemaran di pagi hari. Lepas ini masuk autumn dah, dan lain-lain juga. Semua akan pergi. Well, aku-kita semua kena biasakan diri, nothing lasts forever.


#Make a wish.

9 RESPONSES>>:

W. Hidney said...

ala lepas ni boleh la forever summer di malaysia plak. panas-panas makan eskerim potong mesti sedap, sambil tengok org main layang2 kat tasik bukit jalil nu...

Dammit said...

Takpe, it's just a phase. Fasa monotonous dalam hidup sebelum sesuatu yang menarik muncul :)

bintangbicara said...

Kan...

aina hazuani said...

alamak macam sedih pulak :(

[e][y][n][a] said...

hye! lama dah tak baca blog
gmbr2 now lagi lawa =)

anyhow, u dont have to be depressed. tak salah utk rasa itu.tapi salah bila terlalu lama utk rasa itu. praktis kan R.E.D.H.A
Kerana dgn redha sesuatu yg lebih baik akan tiba insyaAllah

amin

emptyheart said...

setuju ngn eyna..kita kn redha dgn apa yg ditentukn oleh Nya..

Kdg2 kita kena berkorban utk dpt yg lbih baek..and mungkin apa yg kita ada skrg bukn yg terbaek utk kita..

Hanya Dia yg tau apa yg terbaek utk kita..and Dia akn sntiasa bg yg terbaek utk kita.

~almk! terlebeh pjg pulak..sori diloz. =)

| Larasephia | said...

tiba2 dpt inspirasi nk buat staircase cmtu kt rumah. classy!

Summer kat malaysia akan buat kau lebih kretif. percayalah.

Rara said...

Okaerinasai ne!
Jgn la sedih2 tau...
Waratte waratte waratte (lagu V6)
Hehehehehe...

Diloz said...

Hidney,
Bukit Jalil ada tasik eh?
tak perasan betul.
=P

Thanks semua yang memberi semangat.
Bila aku di Malaysia nanti, contact la. Boleh lunch sama-sama (bagi penduduk di Lembah Klang sahaja)

=P

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)