Sesi Soalan - Part I

10.21.2010

MEN IN BEAT
Since aku dah tak ada modal untuk bercakap pasal apa, aku ingin buka ruangan soal-jawab. Bebas. Aku expect banyak soalan berkaitan fotografi sebenarnya kerana aku sedang ada mood untuk menjawab soalan berkaitan fotografi dan Photoshop.

Namun, terpulang. Kalau aku rasa nak jawab soalan berbentuk peribadi aku akan jawab. Soalan yang memerlukan aku meluahkan pendapat sendiri dan bukan soalan yang memerlukan aku google (sebab kau orang pun boleh google). Contoh, soalan berkaitan kehidupan aku di Jepun misalnya.

Hmm. Kalau boleh, elakkan soalan berunsur agama dan politik. Dah banyak sangat blog berkaitan agama dan politik. Tunggu apa lagi. Jadi, sila tinggalkan soalan di ruangan respon/komen.

14 RESPONSES>>:

AkuKopiKauSiapa? said...

rambut kau macam rambut trunks masa dia kecik.

Jojo said...

Siapa sumber inspirasi utama ko dalam fotografi n life?

heart said...

dslr vs compact camera.

which one is worth having?

*for a person who loves to shoot

you know what i mean.

emptyheart said...

since when ko start minat fotografi?

ko paling suke shoot pe? maksud aku street ke..

ni kluar tajuk ckit..ko kt jepun amik pe ek?

Budak Pensel said...

ko suka warna ape dalam editting? tu soalan wajib ko jawab

karatz said...

boleh tak kau tambah lagi entry psl editing photoshop nti?sbb aku tgh tguu.haha

Organik Organik said...

smart gambar ko boss..

Leena_der said...

mcm mane nk buat tone2 yg cantik? dh tgk past tutorial tapi masih tak dpt :(

スマイル fzdllh. said...

apa benda paling best duduk jepun dan benda paling tak best duduk jepun! :)

helomynameisjaye said...

apa pendapat anda mengenai superzoom camera?

Diloz said...

Aku akan jawab semua pertanyaan tak lama lagi. Harap bersabar ye.

:)

asks said...

1. macam mana model mat saleh tu kenal kau? siapa approach siapa?

2. kau ada guna perisian khas untuk organise foto-foto kau? adobe bridge? picasa?

3. kau ada guna mana-mana colour profile untuk calibrate kau punya kamera dengan monitor?

Anonymous said...

salam.
sape org canon yg interview ko kt jepun tu?org canon dr malaysia ada x?

asks said...

apa pendapat kau tentang penggunaan action? orang yang guna action (yang orang lain buat) ni dikira mengelat ke.. macam mana?

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)