Sesi Soalan - Part 3

11.16.2010

Trip to Mt Takao

bukan aku.

Sesi soalan datang lagi. Tanya sahaja apa yang kau orang nak tanya. Soalan yang memerlukan aku meluahkan pendapat sendiri dan bukan soalan yang memerlukan aku google (sebab kau orang pun boleh google). Melainkan kalau dah malas sangat. Oh, soalan tak semestinya soalan serious.

Untuk mengelakkan mengajukan soalan yang sama dengan soalan-soalan yang pernah aku jawab, sila semua sesi soalan yang lepas. Elakkan soalan berunsur agama dan politik. Itu di luar bidang aku. Jadi, sila tinggalkan soalan di ruangan respon/komen atau emailkan ke mrazlanmohamed@gmail.com. Tanya jangan tak tanya. Kalau tak ada soalan, boleh juga sekadar nak 'Say Hi'.

Q : Kenapa mesti tanya aku?
A : Hmm ....


oh, Selamat Hari Raya!

9 RESPONSES>>:

dobot said...

Nak blaja edit gambar, nak blaja edit gambar, nak blaja edit gambar!!!!

dobot said...

Nak tanya ni sebenarnye.
Knape, bile shoot, ade stgh gmbr yg tak sharp? And macam mana kita nak tau sharp ke tak sharp? Boleh bg example? :)

Anonymous said...

ape paling best mase mule² sampai jepun?

jojie Oh! said...

selamat hari raya..kupikir kamu hilang ke mana.. rupanya url baru.. trimas kerana masih meng 'link' blog saya.. hahahhaha

W. Hidney said...

soalan... kenapa kalau kita hantar org gi haji kita kena nangis? kenapa org hantar aku gi dubai tak nangis pun? sama jugak gi middle east. aku pergi agak lama jugak. sama jugak pergi fly jauh. dubai dengan mekah jalan kaki jer. sila jawab

Budak Pensel said...

Soalan untuk Encik Lan.
Dalam teknik untuk mendapatkan gambar terbaik, semestinya aku juga ikut cara kamu, iaitu mengambil gambar sebanyak-banyaknya, dan memilih yang terbaik dikalangan gambar tersebut. Masalahnya, bagaimana kamu menghadapi masalah shutter count yang bila cukup pada masanya, shutter blade kene tukar kepada yang baru? Adakah kamu tak kisah tentang hal ini?

pelangi petang said...

1. macam mana nak amik gambar guna iso...iso rendah untuk situasi yang macam mana, iso tinggi macam mana pulak???

2. kau pernah bercinta? dan dah berapa kali putus? haha, kalau kau pernah putus, (kalau lah kan) macam mana kau nak hilangkan perasaan itu??

asks said...

1. macam mana nak beli apps untuk iphone? perlu ada kad kredit?

2. macam mana nak shoot gambar dalam keadaan yang sedikit gelap tanpa ada 'grain'? (tanpa menggunakan flash).

3. apa kesilapan yang paling besar kau pernah lakukan? (berkaitan dengan fotografi)

4. kau pun fan man united ke?

5. pernah terfikir nak buat photo session dengan av idol? haha..

Anonymous said...

1. kau rasa, bunuh orang untuk mempertahankan diri, wajar atau tidak?

2. macam mana nak tangkap gambar pada waktu malam. ini kerana, waktu malam, gambar yang aku tangkap semua tidak cantik. aku sangat tak pandai main cahaya. so, aku letak mode auto jee. kau rasa, macam mana nak capture gambar yang elok pada waktu malam?

3. sebenarnya, waktu kecik2, apa cita2 kau?

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)