Sesi Soalan - Part 4

11.29.2010

Ginza Illumination,Tokyo.
Sesi soalan datang lagi. Tanya sahaja apa yang kau orang nak tanya. Soalan yang memerlukan aku meluahkan pendapat sendiri dan bukan soalan yang memerlukan aku google (sebab kau orang pun boleh google). Melainkan kalau dah malas sangat. Tidak semua soalan aku ada jawapan, dan aku bukan pandai dalam semua bab pun. Cuma aku mungkin lebih rajin untuk google. Well.. Oh, dan soalan tak semestinya soalan serious.

Untuk mengelakkan mengajukan soalan yang sama dengan soalan-soalan yang pernah aku jawab,(soalan berkaitan fotografi kebanyakkannya) sila cekidaut semua sesi soalan yang lepas. Elakkan soalan berunsur agama dan politik. Itu di luar bidang aku. Jadi, sila tinggalkan soalan di ruangan respon/komen atau emailkan ke mrazlanmohamed@gmail.com. Tanya jangan tak tanya. Kalau tak ada soalan, boleh juga sekadar nak 'Say Hi'. So, fire away!

13 RESPONSES>>:

ザ-sylver-shooter said...

soalan:
1.ape keyword yang paling best yang selalu ko kasi bile orang tanye:"asal tak pakai Nikon?"

2.Selain terkenal dengan tempat proses utama batu tako,ape lagi yng menarik tentang Gunma, yang kalau orng dengar, orang akan ckp, itulah 'Gunma'

3.Masakan melayu yang paling terer skalik...

_orait,itu je, kalau dah jawap roger balik

anony said...

1. pernah tengok porn? (jgn avoid ques ni. xD)
2. hometown kat mana?
3. ko cakap itadakimasu dulu ke sblom makan?
4. Photoshop/Lightroom, mana ko lagi prefer?

anony jugak said...

1. apa pandangan ko tentang photoshop actions?

2. ko tak bosan ke asyik kena jawab soalan ni? hahah

Budak Pensel said...

1. kalau kau buka blog aku, apa yang kau nak cari?

2. then bagi tau, apa beza cara aku dan kau, serta persamaannya dalam photography.

3. bagi aku satu tips, kalau kau jadi aku, apa yang kau rasa penambahbaikkan dalam blogging aku?

simple question, dan aku rasa sebab kita pakai body Canon yang sama, aku rasa aku perlu tahu.

haha:)

Ashraf Fareeq said...

Fesyen apa sekarang paling hot kat jepun, yang boleh bawa balik malaysia? apart from pakai boat shoe dengan seluar senteng?

erolnukman said...

1.kau tahu tak mana hilang blogger penampar terbang?Dani Izwan Zinol...

2.telecaster tu kau beli berapa?

ebikko said...

1. 85mm nikon mount bape harga kat sane?
2. ipad arga bape?
3. ipod harga bape? (tanye semua ni sbb kalo murah nak kirim)
4. kenape tak approve kat fb lagi? haha

asks said...

1. barcelona atau real madrid? (tanpa dipengaruhi keputusan perlawanan terkini)

2. laptop atau macbook? kenapa?

jon hafkian said...

nnt ko nye thesis tu dlm bahasa ape?hahaahah....

♥ ieRa ♥ said...

soalan :
1. camne ko main toning utk edit gamba?
ade byk stylr kan...
2. ko suke style tone ape?

Anonymous said...

Sehingga hari ini, lense apa yang kau gunakan. Sila senaraikan. Terima kasih.

Fndy said...

hanpon aku tak ada kamera, tapi aku baru beli compac kamera. soalan aku. perlu ke aku bawa compac kamera aku kemana sahaja walaupun pegi lepak mamak je?

all said...

apa yang patut di edit untuk dapatkan tone gambar terang2 macam kau punya gambar tapi tak nampak overeditted?

or simply the white balance's magic?

thank you ^__^

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)