Koleksi Gambar iPhone 3

12.01.2010

守る mamoruKiryu Bridgea lonely man in the red lightKiryu 1977somewhere in Kiryu
''The best camera is the one you have with you.''

Betul kata Chase Jarvis. Kita tak perasan yang ada 'kamera' kita bawa kehulu-kehilir hari-hari. Semua orang ada phone, dan pada zaman yang serba canggih, lebih 90% phone masa kini telah dilengkapi dengan kemudahan camera. Obviously, kualiti phone camera langsung no match for a professional level DSLR, tapi kita tak akan tahu sehinggalah kita snap sesuatu gambar. Tambah dengan teknologi phone camera yang bertambah baik dari satu model ke model yang baru, kualiti phone kamera semakin kurang diperdebatkan. Terima kasih juga kepada beratus-ratus 'photography apps' yang banyak membantu kita untuk lebih kreatif, and gave us the ability to share them anywhere at anytime, all across the universe.

Feel inspired and don’t forget to take pictures. Di mana sahaja kamu berada.

P/S:
'The world can't end today, because it's already tomorrow in Australia' - C.M. Schulz

Koleksi Gambar iPhone 1
Koleksi Gambar iPhone 2

12 RESPONSES>>:

akukaonal said...

semmart la bro... aku pn nk upload jgk...

lets snap!!

ed shahir said...

gambar last paling best n aku suka. sebab colour tu. aduhai..:)

nil said...

gmbr satu. senyum

Diloz said...

akukaonal,
yeah,lets lets!

ed shahir,
gambar last aku guna filter lain.
sebab tu color dia menonjol bukan main.
aku pun sebenarnya suka saturated color, tapi sengaja try vintage-look filter sekadar experimen.
:)

nil,
heeeeee.
cute kan anak kecil jepun itu?

y0Ngu falcon said...

"Feel inspired and don’t forget to take pictures. Di mana sahaja kamu berada."

yeah. dat's so true... tapi bila buat macam tu, mesti ada makhluk perli, "kau ni x habis2 nak tangkap gambar" =.=" manusia x suka tengok orang gembira eh??

btw, suka yang nombor 4.. apehal tah XDD

ain dzulaiqa said...

salam,
nice pics!
plg suke tgk pic first..
aahh rindu sgt tgk bdk2 kecik kat jepun gi skula pagi2. sobs.

Melodymilikqa said...

salam,
nice pics!
plg suke tgk pic first..
aahh rindu sgt tgk bdk2 kecik kat jepun gi skula pagi2. sobs.

weed something out said...

tak into sangat dengan gajet terkini, camera atau hp.

tapi quotes di atas

"''The best camera is the one you have with you.''"

adalah terbaik, di mana (rasanya) apapun yang kita ada, kalau snap ianya akan jadi satu memori yang baik.

kadang-kadang (bagi orang tua ini iaitu saya!hahah), nilai moment itu lagi penting kot.

kalau ada gajet yang terbaik, ianya satu bonus. :D

peace.

Bart Baharudin said...

yeap, i totally agree with this post. seriously, performance camera iphone mmg terbaik, n other mobile phone nowadays too of course.

Bart Baharudin said...

btw one more thing, if most camera app dlm iphone tu kita boleh utilize auto focus dia mcm app camera default dia, mesti dah lawa dah gbr2 guna hipstamatic etc.

Diloz said...

Yongu,
Kau lupakan apa orang nak cakap.
dia cakap macam tu sebab dia raa diri mereka dah cukup selesa.

Thanks :)


ain dzulaiqa,Melodymilikqa,
aah. budak-budak jepun lintas jalan pegang tangan sesama sendiri adalah sangat cute.

pernah ke Jepun?


mrs.weed,
thanks for dropping by mrs.
moment penting,equipment yang baik akan membantu capture moment dengan lebih baik.

setuju!


Bart,
yup.most apps tak boleh touch untuk fokus.
tetapi aku selalunya shoot pakai default camera then later editing pakai editing apps.

terima kasih sudi komen.

:)

Melodymilikqa said...

diloz: aha yeahh, mne pegi sure holding hands. cute sgt!
yup2, pernah. dok sne kejap.
sane byk scenery yg cntk2 *rindu*

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)