Project Short Film "Coming Home"

1.17.2011

Akhirnya, short film yang melibatkan aku telah siap sepenuhnya. Aku pernah share snippet dari short-film ini yang bertajuk "Pain Killer" di blog ini yang hanya memaparkan scene cubaan membunuh diri. Coming Home merupakan keseluruhan hasil kerja.

Sepanjang tempoh lebih dari 5 bulan, ia merupakan pengalaman yang bernilai bagi aku personally. Dalam proses pembikinan Coming Home ini, aku berkenalan dengan ramai orang baru. Walaupun terpaksa berulang alik dari Gunma-Tokyo, aku banyak belajar. Walaupun tidak sempurna, aku berpuas hati. Kerana kami semua adalah amatur, dan kami belajar sesama sendiri, antara satu sama lain. Aku harap, lepas ini akan ada peluang buat short-film di Malaysia. Sesiapa nak join, JOM!

COMING HOME


watch in Youtube

Thanks to Paul Del Rosario.

Canon 7D, Canon 550D
(with Canon 50mm F1.8, Canon 15mm F2.8,
Sigma 30mm F1.4, Tamron 17-50mm F2.8)

JVC GY-HM100
iPhone 4

10 RESPONSES>>:

adzuan aziz said...

truee story ka.
mantap la:).

suraya said...

ナイス~~=)

Kuey san said...

Wow (O_O)

Mitsuo said...

cool! 1 langkah ke hadapan

Fndy said...

nice :D nak join!

incik neng said...

tanda ibu jari

Diloz said...

makasih semuaa.
:)

ザ-sylver-shooter said...

mintak tarikh bile?

Lyn Sery said...

cool je.
macam nice gila la kau punya cutaway.
kreatif ahh..
then ada beutiful visual.
cuma kekadan aku rasa fine cut kau mcm cepat sket.
n match cut kau kurang.
tp video ni NICE GILE.
keep it up!

Afiq Hamid said...

So next short film bila? Kalau tak dapat berlakon, dapat jadi make up artist pun ok gak. hahaha. Keep it up! :)

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)