Tokyo Candid

1.11.2011

DPP_0293DPP_0297DPP_0202DPP_0299DPP_0286DPP_0270DPP_0280
Bercakap tentang gambar-gambar di atas. Aku pun dah malas nak tulis pasal setiap kali trip aku pergi Tokyo ni. Aku agak entry pasal Tokyo sahaja dah berpuluh. Setiap kali pergi Tokyo, mesti singgah punya. Well, sebab kat sini memang sentiasa ada idea baru. Bawa balik gambar yang fresh setiap kali kunjungan. Biar gambar yang ceritakan untuk aku. Cliche. Gambar-gambar ada yang aku ambil dari koleksi lama untuk penuhkan post ini yang bertemakan Tokyo Candid.

Bandar sentiasa crowded siang malam, mostly with teenagers, salary-mans dan tiap kali aku rasa Japanese atmostphere yang berbeza. Mungkin setiap kali aku datang dengan diri aku yang berbeza. Emotionally.

Aku mampu spend one whole day just to watch people passing there. God, I'm gonna miss that opportunity when i get back to Malaysia, which is in a few months from now.

I ♥ this city damn much.

8 RESPONSES>>:

mfo said...

aku suka the crisp and sharpness kat gambar2 kau.
mmg cantik. pops the story out of the pics.

ni belum tukar paidee maktu lagi nih..

hehe..

lepas ni duduk cuci mata depan KLCC. boleh je amik, cuma minah jepun kurang sikit..minah indo ramai..haha

afrohead said...

tourist reading tokyo book in tokyo. now that is one cool candid!

Ami Schaheera said...

jadi la drop-snap versi melayu kat sana pls ;)

Mitsuo said...

suka gila gambar2 ni!

cik selamah kundang said...

bro.boleh tak ko buat entri satu cemana ko edit gambar imej dia kasi sharp?aku tgk mostly ko punya pic sharp betul.aku xterer.pelis

bak said...

iktab!
nice photos man!
:)

Diloz said...

MFO,
Hehe. Thanks.
Benda ni tak boleh buat selalu.
Aku bukan in-to sangat benda-benda candid ni.
Just nak asah mata,asah skill je orang kata.
:P

Ami,
tak cukup PR skill la
:(

Cik Selamah,
Kalau aku ada kelapangan aku akan buat.
Tapi basicly, untuk dapat gambar yang sharp, kena mahir dengan teknikal kamera untuk bagaimana fokus yang betul dan exposure yang betul.

:)



Thanks Afrohead,Mitsuo,Bak.

NanieMon said...

suke gambar2 ni :)

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)