Short Update Yang Tak Berapa Nak Short

2.02.2011


Lebih kurang sebulan lebih-lebih sikit aku akan grad. Tinggal kurang lagi 2 bulan aku balik Malaysia. Tinggal lagi sebulan aku akan buat aku punya Final Year Project presentation. Jadi, memang banyak benda yang perlu aku catch-up sebelum due date. So far so good. Tak nampak lagi sebarang masalah yang membolehkan aku tidak grad. Risau jugalah sebenarnya. Tadi aku jumpa sensei, dia macam okay je dengan prestasi research aku. Walaupun aku rasa dia expect lebih dari aku. I'm so sorry lah sensei, I've done my ..err..better. Not best yet.

Aku pernah cakap aku nak buat website. Sedang dalam usaha. Tetapi aku takut nak publish. Busy satu hal. Aku takut tidak mendapat sambutan. Paling aku takut, aku akan lupakan blog ini. Jadi, buat sementara waktu, sebarang urusan boleh email aku direct atau klik gambar aku yang kelihatan pink dan hensem di sidebar sebelah kanan.

Selepas hantar semua tugasan, aku merancang nak ride di Tokyo menggunakan basikal. Ada beberapa tempat aku ingin pergi. Ada benda yang aku tak cuba lagi. Aku teringin pergi Tokyo University, cuba Capsule Hotel, pasar basah Tsukiji dan peeing in public. LOL. Aku harap orang berikan sokongan 100%.

Twitter. Bagi follower-follower twitter aku, sorry lah aku tak update twitter sangat dah. Positive tweets aku tweet, negative tweets; stay in my head. Oleh kerana banyak sangat aku fikir negatif akhir-akhir ini, aku decide tak mahu tweet. Kalau tidak habis semua 'mat-mat politik', 'mat-mat palestine dan Keffiyeh' dan segala jenis 'mat' aku kondem.

Dan obviously, blog ini kekurangan foto. Kerana aku tidak bawa keluar kamera. Kamera duduk dalam peti kering. Idea pun dah tak berapa nak ada. Bahaya juga. Takut ketinggalan. Idea bergambar berkadar songsang dengan Syndrome ADD-TO-CART yang masih belum menunjukkan tanda-tanda pulih. Bahaya untuk kondisi dompet dah isi bank. Dan untuk itu, tawaran untuk datin-datin sepi masih dibuka. Harap sebarkan.

Sekian sedikit hapdet pasal aku. Oh, Fazura lambat sangat. Aku rasa aku macam dah ter-TAKEN. Entah lah. Sumber imej dari BoingBoing.

Soalan : Asyik pasal aku je. So, apa yang kau orang nak aku cerita pasal Jepun?

12 RESPONSES>>:

April said...

Cerita aje yang ko rase best nak share ngan orang mase kat jepun. Tak sabar nak baca. :D

Anonymous said...

Spm ko dapat brape A?

afrohead said...

pasal peeing in public tu aku bagi sokongan 100%. haha

Niz said...

crita sal apa benda yang ada di jepun dan tiada di malaysia yang aku tak pernah nampak/tahu.

Blh?

y0Ngu falcon said...

'peeing in public' i loike!! XDD cerita la tempat wajib pergi kalau nak vacation di jepun. boleh keh? :D

mimi mn said...

gambar kat tepi ni cool gila!
Ceritalah pasal food in Japan since I like to eat *percaya tak?*

ally said...

please don't say u've been taken. haha. *heart broken*

Anonymous said...

"Positive tweets go here, negative tweets stay in my head."

Haha. Curi tweet Melayu Minimalis.

AkuKopiKauSiapa? said...

ouh..kau available may ke?

aku baru dapat job..dan dia tanya aku ada kenal mana-mana videographer tak sebab videographer yang dia nak sebelum ni ada masalah.

aku cakap "kenal, tapi sekarang dia kat jepun. Rasanya april dia balik lah."

23 april.

Kalu tak boleh aku beritahu dia.

tanx!

Diloz said...

April,
Kalau kau check post lama-lama aku dulu, dah banyak dah aku dah share.
Sebab tu dah ketandusan idea.
:P


Tanpa Nama,
Entah. Dah lupa.
Hehe. Ada la beberapa.

Afrohead,
Yeah!!
Thanks dude, nanti aku credit nama kau kalau aku got busted dengan polis.


Niz,
Dah sebanyak dah cerita dulu-dulu.
:P

Yongu,
Nice idea.
Tempat wajib pergi kalau vacation kat Jepun.
Nantikan.
:)

Mimi,
Japanese food.
Boleh jugak idea tu.
Cuma masalahnya, aku tak try banyak japanese food kat sini. Yang basic-basic je.
:(

Ally,
Not yet.
Almost la kalau ya pun.
Haha.



AkuKopi,
Sure.
Nanti aku fikirkan.
Aku msg FB kau.

apek aja deh said...

dah nak balik dah ko ni..jgn nangis kat airport nanti aku tak hantar..aku ada di Malaysia Raya

nak ride beskal?aku ride pakai train!!

izwannizam said...

inspired by your works :)

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)