bye

3.31.2011

Salam panas 1Malaysia. 

Sejak balik dari itu hari, banyak aku berfikir. Fikir tentang bagaimana arah tuju careernaku selepas ini. Penat aku fikir, akhirnya aku keluar dengan satu keputusan. Walaupun keputusan amat berat,

Aku mahu berhenti ambil gambar. 

Aku mahu tumpukan sepenuh perhatikan terhadap kerja aku sebagai engineer. Aku dapati, masa depan dalam photography tidak mampu bawa aku kemana-mana. Terlalu ramai yang sudah masuk ke dalam industri ini. Lebih ramai yang lebih berbakat dari aku. Melihat kembali hasil-hasil gambar aku ambil sehingga sekarang, SAMPAH.

Sedih memang sedih, tapi inilah kehidupan. Jangan ingat aku berputus asa, cuma kadang-kadang kita semua diberi pilihan yang terpaksa kita buat. Untuk masa depan yang lebih  baik. Mulai hari ini, sudah tiada gambar lagi di blog ini. Mungkin aku akan berhenti berblog pun.

BYE.

30 RESPONSES>>:

mcddy said...

alaa jangan laa berhenti

hanis zalikha said...

april fool?

Anonymous said...

april fool la tuh :P

jgn berhenti. saya suka singgah blog nie sbb gambar2 yg cntik & menarik.

cujen said...

photography as a hobby pun boleh or side income je.

sarah asshila said...

Please dont..

syafinaghazi said...

aha,

ade point, maksud aku, paham gak la, but siyesly xdela maknenye your pics SAMPAH ok...

anyway, once in a while, tangkap gak la gambar...because aku taw, tangkap gambar buat ko happy bukan?

owh n nak mintak advice, anything on syukatsudou...gile mayou ni..nak turun ke x...and like cam blur gile...

thanx, hey, gud luck on working mode, and in msia.

yonna said...

PLEASE CAKAP NI APRIL FOOLLLL! PLEASE PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Lee wan na said...

jgnla berhenti!!! photography kan ur minattt.. mmgla rmi photographer kat luar sana. tp as ur punya minatt..just teruskan laa..seriously ramai org nak tgk ur picture2 lg.. :( Shashin o totte kudasai.

kyo_9 said...

ramai kata nih april fool..
ape jawapan anda?

Fndy said...

ambil gambar for fun ;)

Sue Anna Joe said...

Must be the heat that's talking. Tak cukup air. Hallucinating. Welcome back.

y0Ngu falcon said...

weh!! april fool kah?? O.O please dont stop.

miss d said...

er?are you sure??

:)

Anonymous said...

ok jangan buat lawak. apasal nak berenti pula. TAK FAHAM.

dartdadada said...

ni mesti april fool! :p

Dee Zahari said...

pasepa nk bhenti pulak. dah elok2 snap gamba..

april fool kot nie.. haha

mfo said...

nanti aku cari kau kat Canon. aku nak cubit sket. Selamba kata gambar sendiri cam sampah.

agak-agak la nak april fool pun.
sekali 1 april dia up dot com..pehhh

leeashroe said...

Bila mula baca, reaction aku "Damn this is what life is. You give up on the things you love for the sake of living"

Pastu, baru perasan. April 1st.

Nice one.

I really hope it's your April Fool's joke. Life..is different without Diloz's good photography :/

Aimi said...

tipu lah nk b'henti ambil gmbr. tell me it just a joke. meh

arfahadnan said...

karier dan minat/hobi kan benda yg berbeza..

takkan nak benti kot..

dan aku nampak tag 'satuapril' tuh..

huhu..

feed said...

gatai noo... hehe

JR said...

what the fish bro?
xfun la april fool.

Nurhasyimah Musa said...

Kalau ada orang hobinya membaca buku, lepas tu dia sedar ada orang yang lebih banyak baca buku dan lebih berilmu dari dia, perlukan dia BERHENTI dari hobinya, membaca buku???

pls jgn berhenti..saya suka baca tutorial awak dan suka tengok gambar awak..=)

Adi Aizuddin said...

hmm, macam april fool, tapi date 31 march...

asks said...

Ya, 31 march. Tapi di tag sebagai 'Satuapril'. Ahha, done.

Budak Pensel said...

jangan risau, kamera yang dia beli tu kat Japan, dia takkan jual.. Hahaa

H Rowi said...

Nak tumpukan sepenuh perhatian terhadap kerja sebagai engineer boleh terima, tapi takkan la sampai nak berhenti ambil gambar?

incik neng said...

kau busut

FH in space said...

Owh... Go do ur engineering thang, get ur career on track yada yada yada... Once you r settled, come back and teach us more photography k.. Good luck!!!!! Gambatte kudasai!

Diloz said...

april fool yang agak serious :P

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)