love in subang jaya

4.08.2011

lunch @ mcd taipanlunch @ mcd taipanlunch @ mcd taipan

Gambar makan mcd pertama sejak balik Malaysia. Kejar lunch RM5.95. Lunch sementara untuk buat akaun bank baru di maybank taipan. Starting to love subang jaya. USJ-to be more specific. Patut lah orang subang semua cool-cool. bandar pun cool. Jauh beza dengan kawasan rumah aku, Ampang. Ampang ramai manusia pelik (baca: foreigner, perempuan bimbo, lelaki azman dan marempit). Tapi tidak dinafikan, Ampang makan heaven beb!

Dan Jalan Ampang sentiasa jem waktu siang. Mana tak jem, kalau kat ampang kau nak pergi mana pun mesti keluar ke Jalan Ampang. Tetapi di USJ banyak jalan besar dan highway. Boleh pilih jalan. Tak banyak apartment tinggi-tinggi. Jadi kurang padat dek kenderaan. Memang easy access.

Siapa budak Subang Jaya angkat tangan! *angkat tangan*

12 RESPONSES>>:

Farihan said...

apa makna egitoko dan norimaro, ada ker perkataan nie dalam bahasa jepun...

dayanaazhar:) said...

yeah subang is awesome. almost anything you can get access to kalau stay sana. try subang avenue, ada tmpat skating, macam best:)

Mitsuo said...

ko ni Diloz, membuatkan aku lapar.. huhu

Kap said...

diminta encik diloz upload foto dari gadget kecil Apple tu sekali ok :)

Saving Huda said...

daymnnn!
lelaki azman tu cmne?

yonna said...

kemain. dating je ye. hahaa

W. Hidney said...

gambar2 ni... masih ada 'feel' jepun walaupun shotnya amik kat mesia hehehe

Nizam said...

ampang traitor!!!!

Dammit said...

Aku nak angkat tangan, (tapi aku budak ampang)

Budak Pensel said...

taipan kawasan bank..ramai orang, serta sesak. tapi semua benda boleh dapat kat taipan. aku orang puchong, selalu jalan2 kat taipan malam2..hoh

Eima Jer said...

hey..saya VALUER..n saya sgt suke bila dpt file ke USJ..tenang n smooth..for me as valuer, usj is da best place to buy a property yang kamu nak TINGGAL..gud 4 investment too

Anonymous said...

Heyyyy I'm subang's kid! Yeah USJ to be more specific! ^^
Mmg best duduk subang! Nak ice-skating SunwayPyramid! Nak waterpark?Screampark?ExtremePark?Shopping Mall? All in one place? SUNWAY! For teenagers yg nak jalan2 cukup dg. bajet? SubangParade!Sunway! nak GlowInTheDark Roller Skate? Subang Avenue!
Hahahhaah ^^

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)