instagram photos #food

4.22.2012

W'ssap. Lama tak beramas mesra, ek? Set kali ini gambar-gambar versi Instagram mengunakan iPhone 3GS antara April 2011 hingga April 2012. Aku ambil yang terbaik (baca: cantik) sahaja. Sedap tak sedap belakang cerita. Hehe. Kebanyakkan gambar pun aku ambil sebelum aku rasa. Setiap apa yang aku ambil ada cerita dan kisah disebaliknya. Jenis makanan, rasa, harga, tempat di mana aku makan, dengan siapa aku makan/minum, bila aku makan, semua ada rekod. Senang untuk aku track back particular events dan moments yang dah berlalu.

Cheewwah...!

Untuk aku cerita satu-satu memang agak sukar dan leceh. Opcos, kau orang pun tak rajin nak baca semua, kan? Aku tau. Kau orang dah terbiasa disogokkan dengan gambar-gambar saja di blog ini. Haha. So, incase kau orang berminat untuk tahu cerita disebalik gambar di bawah ini, boleh tag diruangan komen. Aku akan cerita apa yang tersirat disebalik gambar. Atau mungkin kau orang ada soalan spesifik untuk gambar tersebut. Cara untuk tag, just mention koordinat (y,x) gambar saja.

 Sebagai contoh, koordinat gambar mee mamak adalah (2,3). Kami berempat kesemuanya. Kawan-kawan satu tempat kerja dengan aku. Cuti Tahun Baru Cina kami ke Pulau Pinang niat nak jalan-jalan makan angin. Aku ingat lagi, kami gerak awal semata-mata untuk elak jem. Kerana trafik diramal jem. Biasalah, kalau Tahun Baru Cina selalunya highway PLUS akan jem menuju ke utara. Apatah lagi Penang. Dalam pukul 4 pagi kalau tak silap, kami singgah di satu mamak di Ipoh. Nasi Kandar Nasmir, Bandar Baru Medan Ipoh ( terima kasih ForuSquare ). Aku order mee mamak tu ketika dalam perjalanan ke Pulau Pinang. Biasalah, blur pukul 4 pagi dan kau berada di sebuah kedai mamak, they say you can't go wrong with mee mamak dan segelas teh tarik. Rasa boleh tahan. Kurang masin. Kenyang perut kami sambung perjalanan dengan aku sebagai driver tetap hingga sampai bandar Georgetown.

Anyway, jalan tak jem pun. LANGSUNG. Cis, kan?


Next, aku akan post set lain pula. Mungkin lebih menarik dan kontroversi. Enjoy, okay?

Tags

5 Things (8) Autumn (2) Azam (1) BW (3) Canon (5) Couple (18) Datelogue (4) Engagement (9) Event (13) Explore (17) Family (4) Fiction (1) Fisheye (1) Flash (2) Haiwan (1) Highway (1) Hiking (5) Hujung Minggu (30) Info (18) iPhone (15) Jalan-Jalan (45) Job (5) Kereta (2) Kuala Lumpur (3) Love (4) Makanlog (6) Melaka (3) Model (3) Monolog (35) Mt Fuji (2) Night (6) Off-Malaysia (2) Personal (51) Photography (32) Photoshop (10) Portrait (24) Random (29) Recap (2) Reception (7) Review (4) Satuapril (1) Shibuya (2) Soal Jawab (10) Stobist (4) Street (5) Summer (2) Teaser (2) Testing (1) Time-Lapse (4) Tips (14) Tokyo (13) Tragedi Tsunami (2) Tutorial (9) Video (26) Wedding (25) Winter (1) Wishlist (1) Zoo (3)